LISA'05: Segon dia

Avui tocava “Security without firewalls”… sonava interessant… sonava. Ha acabat sent un cúmul de “ basic good admin practices”, tot i això, una tool que ha mencionat m’ha cridat l’atenció: cfengine. Permet centralitzar la configuracions heterogenees de diversos hosts, evitant haver de mantenir cada màquina individualment e incorpora mecanismes de recuperació per fer fallback a un estat conegut i funcional (per exemple quan es produeix un update que trenca configuracions). Per als qui els agraden els replacements, també existeix Puppet que es basa en el mateix principi i està escrit en ruby.

Cap a la tarda he conseguit apuntar-me sense pagar (sóc un estudiant esponsoritzat per google segons posa a la tarja d’accés :-P) a “Google web driven development” by Deryck Hodge, molt bon orador. Aquesta ja m’ha agradat bastant més, ha explicat una mica per sobre google, gmail i l’API de google maps, tot posant petits exemples amb AJAX. Ens ha ensenyat un debugger de javascript molt complet: Venkman Javascript debugger per mozilla. També ha recomanat alguns frameworks que poden anar bé per desenvolupar amb AJAX: dojo, prototype i qooxdoo. Ah ! Que no m’oblidi de la petita però potent eina de CLI: libgcli feta per el mateix autor de la xerrada.

Finalment per culminar el dia, hem anat a un BoF que feien pel vespre: An Evening with MAKE Magazine… que ha estat MOOLT guapo. Només entrar, en la tela del projector un MAME corrent PACMAN en una atari 2600 (amb la circuïteria interior reemplaçada per una placa mini-itx). Ens han explicat uns quants hacks relativament senzills de hardware, entre els quals es troben:

  • Mando “universal” de parkings: Amb un comptador intern, envia senyals usant totes les possibles configuracions del switch DIP (típic en els mandos de pàrking)
  • Anonymous megaphone: Mòbil connectat a un amplificador i a un altaveu per espantar la gent remotament, segons comentava l’autor de la xerrada XD.

No us perdeu les slides d’aquesta xerrada ! En una frase, Make: magazine és per aquells que els agraden pàgines a l’estil hackaday i disfruten fent els seus hardware hacks.

Després ha aparegut en bunnie, famós per el seu llibre “Hacking the Xbox” entre altres hacks, i ens ha explicat algunes de les tècniques que usa per fer enginyeria inversa directament en silici (observant directament els components i pistes dels xips)… impressionant.

Al tornar cap al hostel ens hem trobat que tots els restaurants estaven tancats !! :( A les 10pm ! Per sort hem trobat un mexicà que estava obert fins tard… tot i que el menjar deixava bastant que desitjar (qui té estomac per menjar un “burrito” de monjetes xafades amb formatge a les 11 de la nit ?… ~7 del matí a BCN ?).