LISA '05: Tercer dia

“Implementing LDAP directories”, la meva xerrada més esperada no m’ha decepcionat, de fet ha sobrepassat de bon tros les meves expectatives en quant a noves coses apreses (ha acabat una hora i mitja després de l’hora prevista… una quantitat de contingut de qualitat brutal). En Gerald (Jerry) Carter ens ha explicat el funcionament de LDAP al detall fent petites demos mentre anava tocant els diferents temes d’integració amb els serveis més comuns (auth, mail, dns, ldap com a substitut de nis, etc…). Entre altres coses m’ha fet veure que integrar serveis a LDAP pot arribar a ser molt útil en quant a gestió, però la configuració pot arribar a ser molt complexa i no hi ha una única manera de construïr l’arbre LDAP, sinó que cada organització pot tenir-ne un de molt diferent… aquest fet ens fa veure que el cost d’implantació pot ser relativament elevat ja que s’han de tenir les idees molt clares en la fase de disseny per tal de no espifiar-la més endavant.

Al sortir de les xerrades ens hem trobat amb els famosos SMP boards que comentaven per la pàgina web de LISA. Es tracta d’uns foros de discussió en el món real on la gent llegeix/pregunta/respon quan hi passa pel costat, molt bona idea per part dels organitzadors ;)

Com que avui no hi havien BoF’s gaire interessants i estavem força cansats, hem decidit tirar dret cap a l’hostel, xerrar una estona amb la bona gent d’allà i fins demà que serà un altre dia :)