Burkina Faso: Viatge & 1er dia

Ja sóc a Ouaga, després d’alguna correcuita per l’aeroport francés per un canvi de porta d’embarcament imprevist… què seria del viatger sense aquestes emocions ?

Al mateix avió conec un Burkinabe (burkinés) de Ouagadougou que torna d’una setmana de formació als estats units: treballa a la US Peace Corps”. Quina sorpresa, un IT Manager (Administrador de sistemes) i a més d’una ONG al seient del costat :)

Entre d’altres xerrem sobre el pais, gent, cultura… pero també sobre postfix, spamassassin, major distros i sobre perquè no usar sistemes privatius en ONGs, només faltaria ;-P

M’explica que havia treballat per Cenatrin, un centre de càlcul/ISP africà que pertanyia al govern i posteriorment es va privatitzar.

Pero deixem-nos de feina… parlem de sensacions/experiències, la primera d’elles, tot just sortir de l’avió:

Bafarada brutal de caloooor

Amb unes temperatures que oscil·len entre els 35-40 i pico graus en l’estació seca (la present), no m’esperava altra cosa. Un detall curiós és el visat… després d’omplir paperassa i entregar dues fotos de carnet t’entreguen un resguard que té aspecte de loteria de barri. A continuació es queden el passaport i t’acomiaden amb un somriure :-! Voltant per un país indocumentat té tela XD

Tot just després, recullo les maletes, sorprenentment estan en perfecte estat. No sembla que hagin sofert danys, en especial tot l’equip wifi que porto en una maleta a part.

Al sortir a l’exterior m’espera William aguantant un cartell amb el meu nom escrit en bolígraf depressa i corrents :P

No em funciona el mobil, no selecciona cap operador automàticament… Si selecciono qualssevol dels tres manualment, no em dóna accés a la xarxa igualment, estic incomunicat… sembla que el roaming no funciona com hauria :( Més tard truco desde el fixe de l’hotel sense cap problema.

Al arribar a l’hotel central a Ouaga em dónen les claus d’una habitació… cómoda i amb alguns luxes (aire acondicionat i TV)… element distintiu a destacar: cobrellit de “barrio sésamo” X”D

Barrio sesamo cobrellit

Sopo un pollastre amb arrós a l’hotel, menjar típic d’aquest país segons s’indica al menú. Molt bo tot plegat i quedo ben tip.

First meal on Burkina Faso

Encenc una espiral antimosquits, em ruixo jo mateix de Relec (antimosquits) i ruixo l’habitació d’insecticida… resultat: picada de mosquit a la cama… Sr mosquit, després de saltar totes les defenses t’has guanyat el festí :-S

En fi, aquest post només és un draft, ja l’aniré pulint quan puji les fotos… thx per llegir i fins aviat ! :) Pregunteu coses, procuraré respondre si puc :)