Burkina Faso: 5è dia

Em desperta simultàniament el telèfon de l’habitació i l’alarma programada al mobil :-S Comprovo rutinàriament signes de picades… cap ni una… de fet, no hi ha cap mosquit a l’habitació. Sembla que l’ús massiu d’espirals antimosquits fa efecte més tard del que em pensava :-S

Després del senzill però molt saludable esmorçar a base de suc de taronja & papaya al que ja ens tènen acostumats, anem cap a l’ESI.

Les dues hores de classe d’avui les dedico a mostrar la part més pràctica dels conceptes bàsics de wireless que he mostrat a les dues anteriors. Porto un dels routers linksys a classe, el connecto i mostro l’interfície administrativa i explico com funciona i què significa cada una de les parts (gràcies Jose per el consell ;)). Abans d’acabar la classe, pregunto què és WEP a una alumna. No sembla que tingui massa clar el concepte així que deixo 10 minuts en total perque usant apunts dels seus companys & el llibre, elabori una exposició. La resposta és brutal, pràcticament tota la classe repassa apunts i discuteixen entre sí.

Students reviewing notes Burkina Faso

Mentre preparen l’exposició, aprofito per veure què fa la última fila de la classe on alguns dels alumnes tènen portàtils… estan revisant pàgines del CERT sobre seguretat WiFi ! Boníssim ! Faig sortir a tres persones (dues noies i un noi) a fer l’exposició i es defensen prou bé :)

Descobreixo més coses sobre l’antic radioenllaç Nasso-Bobo gràcies a les explicacions de Mesmin. A simple vista es veu un cable de baixa pèrdua LMR400 connectat a un pigtail N a SMA que al seu torn està connectat a un sistema embedded que haig de determinar què fa exactament.

Junt amb Mesmin, dediquem part del matí i tota la tarda a muntar el punt d’accés i col·locar l’antena. Finalment usem la mateixa torre que subjecta l’antiga antena.

Installing wifi antenna on Burkina Faso

Com es pot veure a les fotos, la forma d’accedir a l’antena no és la més segura del món. Conec a més d’un tècnic en prevenció de riscos laborals que s’estiraria dels cabells veient la nostra forma de treballar.

Burkina Faso risk prevention

Després d’alguna confusió amb les connexions del POE, conseguim fer anar el punt d’accés i funciona a la perfecció. No és necessari posar-ne un segon AP com a repetidor, la senyal és molt bona. Tal com varem acordar a Barcelona, un o dos punts d’accés es cediran als alumnes per a que puguin practicar (en concret a l’associació de Linux de la facultat :-)).

Tot i així, la connexió a internet és molt lenta, és precisament el punt en el que procuraré treballar la setmana vinent (configurant un cache dns (named o similar) i web (squid)). Demà però, toca descansar (dissabte) i fer una mica de turisme.