Burkina Faso: 7è dia

Fins ara no us havia mostrat la primera imatge del mati, aqui la teniu :)

Anti mosquito net inside view

Avui també toca fer visites turístiques :) Ens aixequem força d’hora per poder arribar bé a un llac que queda prop de Banfora (5:30 hora local). Per la carretera ens trobem un exemple més de la sobrecàrrega que aguanten els vehicles africans.

African car overloaded with people

Finalment arribem al llac… El conductor de la canoa treu aigua del fons de la barca amb una petita casola. Per tranquilitzar-nos ens comenta que la canoa està inundada d’aigua perque el sol no faci malbé el fons de la barca. Durant el trajecte veiem que era una simple estratagema per mantenir la calma dels turistes: No massa, pero entra aigua per algunes fisures del fons i abans d’empendre la tornada, ha de treure unes quantes cassolades més d’aigua XD

Bailing out water from the ship

Desde la sortida fins la tornada ens envaeix una calma indescriptible, apenes se sent el moviment de la canya de bambú que usa el conductor per desplaçar-nos… res més:

La tranquilitat que es respira, no es pot explicar ni amb fotos ni paraules

A meitat de trajecte veiem una manada d’uns tretze hipopòtams en el seu hàbitat natural… asomen els ulls per sobre la superfície de l’aigua i es tornen a submergir al cap de poca estona. El guia ens comenta que solen sortir del llac per la nit i és passen la resta del dia a l’aigua… quina vida ! :)

Hipos in Banfora

Visitem el mercat de Banfora, força similar al central de Bobo… sorprenentment no ens veiem assatjats per gent que ens vol vendre coses. Athanase ens comenta que avui és dia de mercat i realment es veu molt de moviment per tot arreu.

Pig on motorbike on Burkina Faso

Després de comprar alguns souvenirs típics i una mica de fruita ens dirigim cap a les “cascades” de Karfiguela… amb una elevació de 6 metres, wow X”D Molt més impressionants resulten ser les dunes de Fabedougou, grans roques erosionades pel vent en forma de “rosa” segons ens deia Athanase.

Rose stones on Burkina Faso

De tornada tenim un petit imprevist: punxada de roda enmig d’una carretera que sembla interminable i un “gat” per aixecar la roda que no funciona :-S Per sort per aquestes hores encara hi ha tràfic i un bon home ens ajuda a substituïr la roda.

Dead tire on Burkina Faso